Застосування

Застосування покриття ZINGA® для забезпечення захисту металевих конструкцій від іржі та корозії


Автономна система

Покриття ZINGA® забезпечує захист, який і без оздоблювального (верхнього) шару за якістю не поступається традиційному цинкуванню. Незважаючи на те, що ZINGA® поставляється тільки в сірому кольорі (натуральний колір цинку), вагома перевага цієї технології нанесення полягає в тому, що шар ZINGA® можна відновити будь-якої миті при мінімальній підготовці та без порушення цілісності покриття (див. «Відновлення ZINGA®»). Покриття ZINGA® часто використовується як автономне рішення в тих випадках, коли конструкція вже знаходиться на об'єкті або коли вона надто велика для занурення у ванну з цинком розплавленим.
 
Для забезпечення оптимального захисту покриття ZINGA® необхідно наносити у два шари по 60 мкм або 90 мкм DFT кожен.
 

Як шар грунтовки в здвоєній системі

З одного боку, не всім подобається сірий колір, а з іншого оздоблювальний шар із сумісного матеріалу забезпечує додатковий захист та суттєво збільшує довговічність покриття. У цьому випадку захисна функція ZINGA® активізується лише після порушення цілісності верхнього шару, який, у свою чергу, додатково захищений знизу від патьків іржі та пухирчастості.
 
У системі з подвійним захистом (активним та пасивним) покриття ZINGA® необхідно наносити в один шар товщиною не менше 60–80 мкм DFT.
 

Заводська ґрунтовка

При товщині 30-40 мкм покриття ZINGA® можна використовувати як заводську ґрунтовку. Значна перевага ZINGA® як заводської ґрунтовки полягає в тому, що перед нанесенням покриття сталеві конструкції не потрібно піддавати повторній піскоструминній обробці. Сталеву конструкцію можна покрити шаром ZINGA® для забезпечення катодного захисту або будь-якої іншої фарби без повторної піскоструминної обробки.
 
Під час монтажу зинганізовані сталеві конструкції можна зварювати та гнути..
 

Ремонт зношених або пошкоджених покриттів, виконаних за технологією гарячого цинкування або металізації

Це, ймовірно, найпоширеніший варіант застосування ZINGA®, оскільки він потребує мінімальної підготовки поверхні. Механізм захисту ZINGA® дуже схожий на традиційне цинкування, тому ці дві технології повністю сумісні, адже в їх основі той самий цинк у різних формах. Замість заміни оцинкованих споруд достатньо відновити їх захист за допомогою покриття ZINGA®, що наноситься на чорнову поверхню старого цинкування після відповідного очищення та видалення солей.
 

Обробка арматури

Цей спосіб застосування широко поширений у країнах із порівняно низькою якістю бетону. Зинганізування сталевої арматури перед монтажем та зануренням у бетон суттєво покращує її захист від корозії, не зменшуючи при цьому міцність стрижнів на висмикування. Нещодавні випробування у трьох незалежних лабораторіях показали, що покриття ZINGA® як мінімум удвічі покращує антикорозійні якості арматури, оброблену цинком або епоксидним покриттям.